4 πανεύκολα tricks για να αγαπήσεις την δουλειά σου (ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι)!

Όσο καλοκαιριάζει τόσο πιο πολύ μισείς τη δουλειά σου. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να έρθει η ώρα να πας διακοπές ενώ σίγουρα θα σου έχει περάσει από το μυαλό (έστω και φευγαλέα) να παραιτηθείς και να μετακομίσεις μόνιμα στη Χαβάι όπου θα μπορείς να πίνεις κοκτέιλ και να κάνεις σερφ μέρα-νύχτα.

Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται, υπάρχουν μερικά κόλπα τα οποία θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις την δουλειά σου και ας είναι καλοκαίρι. Και σου τα μεταφέρω γιατί τα εφαρμόζω και εγώ τον τελευταίο καιρό που το μυαλό μου τριγυρνάει σε road trips στην Ιταλία, ατελείωτο shopping στο Λονδίνο και βόλτες μέχρι τελικής πτώσης στο Παρίσι κατά μήκος του Σικουάνα.

Κάνε διάλειμμα

Μην σκέφτεσαι πως το διάλειμμα μπορεί να σε οδηγήσει στο να καθίσεις περισσότερη ώρα στο γραφείο για να βγει η δουλειά. Είναι απαραίτητο και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις λίγο και να ξεκουράσεις το μυαλό σου. Σήκω, φτιάξε έναν καφέ, συζήτησε για λίγο με κάποιον συνάδελφό σου. Όλα αυτά θα σε ανανεώσουν λίγο και θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα και να επιστρέψεις με περισσότερη όρεξη στη δουλειά σου.

Ασχολήσου πρώτα με τις αγγαρίες

Ένα από τα πράγματα που βοηθούν πολύ όταν δουλεύω είναι να κάνω με το που πηγαίνω στο γραφείο όλα όσα δεν μου αρέσει να κάνω. Έτσι, το πρωί που έχω και περισσότερη ενέργεια ασχολούμαι με όλα όσα δεν μου αρέσουν-τις αγγαρίες-και βαριέμαι πολύ να κάνω. Με αυτόν τον τρόπο αφήνω για αργότερα όλα αυτά που μου αρέσουν και με ευχαριστούν περισσότερο.

kl_douleia03

Ομόρφυνε τον χώρο γύρω σου

Αν περνάς 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα κοιτώντας τους 4 άδειους τοίχους του γραφείου σου, τότε ίσως πρέπει να κάνεις κάτι για να ομορφύνεις τον χώρο σου. Βάλε μερικές φωτογραφίες των αγαπημένων σου στο γραφείο, γέμισέ το με ένα όμορφο γλαστράκι με λουλούδια. Αν πάλι βρίσκεις εξαιρετικά άβολη την καρέκλα στην οποία κάθεσαι, μπορείς να την αλλάξεις αγοράζοντας μια καινούργια στην οποία θα χαίρεσαι να κάθεσαι. Πολλές φορές αυτό που δεν σου αρέσει στη δουλειά σου είναι το περιβάλλον και όχι αυτή καθ’αυτή η δουλειά σου. Άλλαξε το περιβάλλον για να αλλάξει και η διάθεσή σου.

Επέλεξε την συμπεριφορά σου

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι ό,τι δουλειά κι αν κάνεις είναι πως η συμπεριφορά σου απέναντί της είναι αυτή που θα καθορίσει και τη σχέση σου μαζί της. Αν μισείς τη δουλειά σου, τότε δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αισθανθείς καλά κάνοντάς την. Βρες τα θετικά της δουλειάς σου. Βρες έναν τρόπο για να την αγαπήσεις. Και μόνο το γεγονός ότι πληρώνει τους λογαριασμούς σου είναι ένας πολύ καλός λόγος για να την αποδεχτείς και να την αγαπήσεις. Μόλις επικεντρωθείς στα θετικά, όλα τα αρνητικά θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Εσύ αγαπάς τη δουλειά σου; Αν όχι, χρησιμοποιείς κάποιον άλλον τρόπο για να την αγαπήσεις;

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου