6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στην κόρη σας


Όταν είστε γονείς είναι πολύ όμορφο, είτε έχετε αγόρι είτε κορίτσι. Όσα όμως, κάνετε και λέτε μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιάς σας και να γίνουν η κληρονομιά τους. Γι αυτό και πρέπει να είστε προσεκτικοί με όσα εκφράζετε στα μικρά σας. Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στη κόρη σας.
Αυτό είναι δουλειά για έναν άνδρα. Το πιο σύνηθες εμπόδιο στη ζωή ενός κοριτσιού είναι η παρανόηση των δύο φύλων, ότι δηλαδή οι άντρες μπορούν να κάνουν κάποιες δουλειές, που δεν μπορούν οι γυναίκες. Δυστυχώς, ο σεξισμός δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, γιατί έχει αφήσει τις ρίζες του πολύ βαθιά. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να μάθετε στη κόρη σας, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να το θελήσει. Αν μάθει να είναι ανεξάρτητη θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά της.

Θα το κάνω εγώ για εσένα. Όλοι οι γονείς έχουν τη τάση να είναι λίγο ή πολύ υπερπροστατευτικοί. Είναι λογικό λοιπόν, να θέλετε να κρατήσετε ασφαλές το μικρό σας κορίτσι και να του επιλύετε όλα τα προβλήματα του. Όμως, αυτή η επιθυμία σας δεν τη βοηθάει να μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να βγει στο κόσμο πιο δυνατή. Αφήστε τη μικρή σας να επιλύσει κάποια θέματα, χωρίς τη δική σας παρέμβαση, ώστε να διδαχτεί από τα λάθη της.

Μην έχεις τόσες μεγάλες προσδοκίες. Σίγουρα θα πρέπει από την αρχή γνωρίζετε τις αδυναμίες και το ταλέντο της μικρής σας κόρης, ώστε να μην της δίνετε ψεύτικες ελπίδες. Όμως, από την άλλη μεριά δεν υπάρχει λόγος να μειώνετε τις προσδοκίες της, καλό είναι να την εμψυχώνετε να εξερευνήσει τη κλίση της και να μάθει τις επιθυμίες της, ώστε να τις υλοποιήσει στο μέλλον. Αφήστε τη κόρη σας να ανοίξει τα φτερά της και μην της τα κόβετε.

Προσπάθησε να μη τρως τόσο πολύ. Όταν η κόρη σας βρίσκεται στην εφηβεία, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτά που λέτε για το σώμα της, γιατί είναι σε μια ευαίσθητη ηλικία. Η εφηβεία είναι μια φάση εξοικείωσης για ένα κορίτσι και αυτό σημαίνει, ότι βρίσκεται συνεχώς σε έναν αγώνα με τις εικόνες που υπάρχουν γύρω της. Η ανασφάλεια, η αμφιβολία και η έλλειψη εμπιστοσύνης κυριαρχούν σε αυτή την ηλικία. Γι αυτό και όταν προσεγγίζετε το θέμα που αφορά το βάρος και το σώμα της κόρης σας, πρέπει να είστε αρκετά διαχυτικοί. Αν θέλετε περισσότερες και πιο εξειδικευμένες συμβουλές καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν διατροφολόγο.

Μη σπαταλάς το χρόνο σου. Ένα άλλο συχνό λάθος που κάνουν μερικοί γονείς, είναι ότι δεν δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να χάσουν λίγο από χρόνο τους. Το μικρό σας κορίτσι θα μεγαλώσει και θα μάθει να είναι ώριμο και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όμως μέχρι τότε, γιατί να μη κάνει κάτι που του αρέσει και ας είναι χάσιμο χρόνου;

Είσαι πολύ καλή γι” αυτόν. Όταν το κορίτσι σας μαθαίνει τι σημαίνει αγάπη, ενδέχεται να μη είναι πάντα εύκολο για εκείνη. Η απόρριψη και ο φόβος κυριαρχούν στις σχέσεις, όταν τα παιδιά βρίσκονται σε μια τρυφερή ηλικία. Όταν η μικρή σας αρχίσει να εξερευνά τον έρωτα, συνήθως είστε πολύ προστατευτικοί και θέλετε πάντα να εκφράζετε τη γνώμη σας. Και τις πιο πολλές φορές ακόμα και αν παρατηρήσετε ότι το κορίτσι σας ταιριάζει με τον αγαπημένο της, εσείς δεν δείχνετε ενδιαφέρον για εκείνον. Αντ αυτού μερικές φορές εκφράζεστε και αρνητικά, χωρίς να υπάρχει λόγος.
Να είστε προσεκτικοί απέναντι στους φίλους της κόρης σας και να μην λέτε πράγματα που δεν τα εννοείτε, γιατί τα λόγια είναι ισχυρό εργαλείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου