Στα επώδυνα τετ-α-τετ θα κριθούν μια σειρά από ζητήματα Νέοι φόροι και εργασιακά οι «νάρκες» στο δρόμο για συμφωνία

Τη μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς ζητούν οι δανειστές - Θέλουν να ενσωματωθεί στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος - Στο στόχαστρο τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ - Επί τάπητος πώς και πότε θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ  - Παζάρια με το βλέμμα στο Χρηματιστήριο

Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία και στα Εργασιακά περιλαμβάνει το "μενού" των συζητήσεων που ξεκινούν και πάλι σήμερα μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των απεσταλμένων των θεσμών στην Αθήνα.

Στα επώδυνα τετ-α-τετ θα κριθούν μια σειρά από ζητήματα, που θα αποφασιστούν και θα ψηφιστούν μέσα στον Αύγουστο.



Και όλα αυτά για να κλείσει άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές για τρίτο Μνημόνιο, με το βλέμμα καρφωμένο στην επαναλειτουργία του "λαβωμένου" ελληνικού Χρηματιστηρίου (ενώ μέχρι πριν ένα μήνα η Αθήνα "απειλούσε" τα διεθνή χρηματιστήρια) και με την κυβέρνηση να ανάβει πλέον και "πράσινο φως", με την ΠΝΠ που εξέδωσε την Παρασκευή, για την πρόσληψη "διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων" ως χρηματοοικονομικών συμβούλων της για τη σύναψη της νέας συμφωνίας.

Εκτός από τις αλλαγές στην κλίμακα της έκτακτης εισφοράς, οι δανειστές πιέζουν και για την μονιμοποίησή της, ζητώντας να ενσωματωθεί στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος.

Αυτό σημαίνει ότι στην υπάρχουσα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους ή για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, θα πρέπει να προστεθεί και φόρος 0,7%-6% (και από το πρώτο ευρώ) για όλους όσους δηλώνουν εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω

Επιπλέον στο στόχαστρο μπαίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τους οποίους ζητείται να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου από το 55% εκτοξεύεται στο 75% το 2016 και στο 100% το 2017. Στα εισοδήματα που φορολογούνται με αυτό το καθεστώς θα προστεθούν επίσης αποζημιώσεις και επιδοτήσεις, με κατάργηση κάθε αφορολόγητου που έχει απομείνει.

Σημείο τριβής με τους δανειστές θα αποτελέσει και η απαίτηση για φορολόγηση των αγορτών χωρίς εκπτώσεις και απαλλαγές, αλλά και η κατάργηση του χαμηλού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Στις επαφές που γίνονται θα αποφασιστεί και αν αν ο ΕΝΦΙΑ, που θα υπολογίζεται με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις έως τον Δεκέμβριο ή σε έξι ως επτά, μέχρι τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016. Την ίδια στιγμή η Τρόικα επιμένει στον κατώτατο μισθό και την κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων.

Την Τρίτη θα συζητηθεί και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, με τους δανειστές να ζητούν να γίνουν τα αντίθετα από όσα η κυβέρνηση υποσχόταν, δηλαδή να προχωρήσε η πώληση λιμανιών και αεροδρομίων, αλλά και να μην μπλοκαριστεί η αξιοποίηση του Ελληνικού.

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου