Το ρολό της ηδόνης...μπιφτέκια κόλαση!!


 ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
2 μεγαλα κρεμμυδια
1/2 ματσακι μαιντανο
1/2 ματσακι δυοσμο
1 αυγο
γαλετα τριμμενη
αλατι,πιπερι,ριγανη
λιγο ξυδι
1 λεμονι
λιγη μουσταρδα
λαδι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2 ντοματες
1 πιπερια πρασινη
λιγη φετα
και τυρι κιτρινο της αρεσκειας σας.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τον κιμα σε μια λεκανιτσα,

και ριχνουμε μεσα ολα τα υλικα,
τα κρεμμυδια καλα κομμενα στο μουλτι,μαιντανο,δυοσμο,αυγο,γαλετα,αλατι,
πιπερι,ριγανη,λιγο ξυδι και λιγο λαδι,

και τα ζυμωνουμε πολυ καλα,
μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα

Βάζουμε τον μισο ,στον πατο της φορμας,προσθεσα τα αυγα,και τελειωσα με κιμα. Το αναποδογυριςα και το τοποθετούμε σε ταψι με λαδοκολα Βάζουμε και λιγες φετες μπεικον που έχουν μεινει στο ψυγειο,τρίβουμε και λιγο ρεγγατο .
Το σκεπαζούμε με αλουμινοχαρτο στην αρχη και μετα το βγάζουμε να παρει χρωμα. Οχι τιποτα ιδιαιτερο,αλλα αν πετυχει το σχημα του, ειναι πολυ ωραιο.Η φορμα ειναι μικρη .Σε μεγαλη θα δειχνει πιο ωραιο.
.Στη συνεχεια βαζουμε τον κιμα στο ταψι και
τον απλωνουμε,και βαζουμε στη μεση και κατα μηκος την γεμιση.
Τις ντοματες κομμενες σε φετες,τα τυρια ,και την πιπερια

και διπλωνουμε
τον κιμα κλεινοντας την γεμιση μεσα.

Κοβουμε και πατατουλες τις
αλατοπιπερωνουμε ριχνουμε και λιγη ριγανουλα τις ανακατευουμε και τις
βαζουμε στα πλαινα του ταψιου.

Στη συνεχεια χτυπαμε στο μουλτι η' σε ενα σεικερ
το χυμο λεμονιου,με 2 κ.της σουπας μουσταρδα,λιγο λαδι και το περιχυνουμε επανω στο φαγητο μας.

Επισης ριχνετε αν θελετε και τριμμενο κιτρινο τυρι..εγω βαζω και κανει πολυ ωραια κρουστα.

Συμπληρωνουμε λιγο νερακι και το ψηνουμε στους 180 με 200 βαθμους για 1 1/2 ωρα περιπου.





ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου