Ικανοποιημένο το Μαξίμου από την επίσκεψη στην Κίνα

Ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα της πενθήμερης επίσκεψης στην Κίνα εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της αποτίμησης της επίσκεψης βρέθηκε η συμφωνία με την Cosco.

Η κυβερνητική αποστολή αναχώρησε χθες το απόγευμα από την Σαγκάη, αφού προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η COSCO, ZTE, Fosun, Alibaba.

Εφόσον οι υποσχέσεις των κινέζων επικεφαλής των εταιρειών υλοποιηθούν, θα είναι οι πρώτες ξένες επενδύσεις που θα γίνουν στην χώρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο γενικό πεδίο, ο πρωθυπουργός βασίστηκε στην πεπατημένη των προκατόχων του, καθώς η κινέζικη κυβέρνηση έχει εντάξει την Ελλάδα στην στρατηγική της για την περαιτέρω οικονομική διείσδυση στην Ευρώπη, γνωστή σαν one zone one road.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να απευθύνει πρόσκληση στις κινέζικες εταιρείες να κάνουν επενδύσεις ή να αυξήσουν το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά. Παρουσίασε μία ελκυστική για την επιχειρηματικότητα εικόνα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η θετική προοπτική πλέον της χώρας εντός της ευρωζώνης δημιουργούν προϋποθέσεις αναπτυξιακής πορείας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα η COSCO και η επέκτασή της στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως ανέφεραν και ο κινέζοι αξιωματούχοι στις δηλώσεις τους, είναι το κεφάλι του δράκου, θα ακολουθήσουν τα χέρια, τα πόδια και το υπόλοιπο σώμα.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου