9 φίλες που δεν αξίζουν το χρόνο σου

1. Η φίλη που ακυρώνει συνέχεια ότι κανονίζετε
Είναι εκείνη που δεν εμφανίζεται ποτέ στα ραντεβού σας και στα ακυρώνει λίγο πριν βγεις από το σπίτι. Είναι πιο πιθανό να πετύχεις στο σούπερ μάρκετ τον Ryan Gosling, παρά να τηρήσει το ραντεβού σας και γι’ αυτό ακριβώς δεν αξίζει το χρόνο σου. Δε σέβεται το πρόγραμμα σου και νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της.
2.  Η φίλη που μιλάει μόνο για εκείνη
Της λες τα σχέδια που κάνεις για το καλοκαίρι στη Σίφνο και καθώς μιλάς σε διακόπτει να σου πει για εκείνο το καλοκαίρι πριν χρόνια που πήγε στη Σίφνο με την θεία της και blah, blah, blah…καταλήγει να μιλάει μόνο για εκείνη. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι μιλάει για τον εαυτό της και δεν μπορεί να προσέξει αυτά που λες εσύ. Οι πραγματικές φίλες πρέπει να μπορούν και να σε ακούσουν.
3. Η φίλη που σε πιέζει να δοκιμάσεις ναρκωτικά/ να καπνίσεις/ να κάνεις οτιδήποτε δεν σου αρέσει
Αν δεν θες εσύ, τελειώνει εκεί η συζήτηση. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις παρέα με ένα άτομο που σε πιέζει να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. Κάτι που ισχύει για όλες τις προσωπικές σου σχέσεις.
4. Η φίλη που κάνει κίνηση σε αυτόν που ξέρει ότι σου αρέσει πίσω από την πλάτη σου και δεν στο λέει
Νομίζουμε δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε περισσότερο γιατί δεν πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις παρέα μαζί της.
5. Η φίλη που δεν υποστηρίζει τις αποφάσεις σου
Της ανακοινώνεις ότι σε δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό των ονείρων σου και η αντίδρασή της είναι αδιάφορη και κρύα. Σε τέτοιες στιγμές θες να μοιραστεί με σένα τον ενθουσιασμό σου και όχι να προσπαθήσει να σε ανταγωνιστεί με κάτι καλύτερο, ή να αλλάξει συζήτηση.
6. Η φίλη που ζητάει τα πάντα από σένα αλλά δεν κάνει τίποτα για σένα
Προσέχεις το σκύλο της κάθε φορά που λείπει απ’ το σπίτι, την κερνάς ποτό όταν θα βγείτε και της δίνεις συμβουλές όποτε σε χρειάζεται. Όμως εκείνη δεν κάνει ποτέ το ίδιο για σένα. Είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό της και εσύ δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από μια τέτοια φιλία.
7. Η φίλη που δεν λέει τίποτα καλό για τις άλλες φίλες σου
Είναι πολύ λογικό να μην ταιριάζουν όλες οι φίλες σου μεταξύ τους ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί την οποιαδήποτε επίθεση που μπορεί να κάνει η φίλη σου για κάποια άλλη. Άνθρωποι που δηλητηριάζουν τις υπόλοιπες σχέσεις σου με τέτοιες συμπεριφορές δεν αξίζουν σίγουρα το χρόνο σου.
8. Η φίλη που είναι αρνητική απέναντι σε όλα
Δεν συμπαθεί κανέναν απ’ όσους που γνωρίζετε, δεν περνάει καλά στα πάρτι που πηγαίνετε μαζί, δεν της αρέσει το φαγητό στο εστιατόριο που βγήκατε και δεν έχει όρεξη όποτε πάτε για ψώνια. Όταν περνάς χρόνο με άτομα που τα βλέπουν όλα αρνητικά καταλήγεις να αισθάνεσαι και εσύ άσχημα. Και αξίζεις να αισθάνεσαι ωραία, χαρούμενη και αισιόδοξη.
9. Η φίλη που εξαφανίζεται όταν κάνει σχέση
Είναι η φίλη που σου μιλούσε στο whats app ΣΥΝΕΧΕΙΑ και τώρα δεν βλέπει καν τα μηνύματά σου. Αξίζεις να έχεις φίλες που δεν σταματούν να σε σκέφτονται μόλις βρουν κάτι καινούριο να ασχοληθούν.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου