Επιχείρηση Επίπεδη κοιλιά! Το διατροφικό πλάνο για να την αποκτήσεις!!!

Όταν ακoύς τη λέξη λιπαρά, σίγουρα θα σου έρχεται στο νου κάτι που δεν πρέπει να τρως. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Τα Λίπη, όπως και οι Υδατάνθρακες, οι Πρωτεΐνες, οι Βιταμίνες και τα Μέταλλα, αποτελούν τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να καταναλώνουμε, για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αναπτυχθεί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:

Το διατροφικό πλάνο επικεντρώνεται στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση αυτών των καλών λιπαρών σε διάστημα 32 ημερών στοχεύει συγκεκριμένα στο κοιλιακό λίπος και το μειώνει εντυπωσιακά! Νεότερα δεδομένα από επιστημονικές έρευνες συστήνουν την προσοχή μας στην ποσότητα, στο είδος, αλλά και στην ποιότητα των λιπαρών που καταναλώνουμε. Οι κύριες πηγές λίπους στη διατροφή είναι τα κορεσμένα λίπη και τα τρανς – λιπαρά οξέα (τα ‘κακά’ λιπαρά), τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (οι καλύτερες επιλογές λίπους).

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΩΝ:

Ζωική προέλευση: Οι κύριες πηγές ζωικού λίπους είναι το κρέας και τα προϊόντα του, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, όπως το βούτυρο, το τυρί και το γάλα.

Φυτική Προέλευση: Το λίπος μπορεί να βρεθεί στους σπόρους φυτών όπως είναι οι ηλιόσποροι, σε φρούτα όπως για παράδειγμα η ελιά και το αβοκάντο και σε ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ:

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , βρίσκονται κυρίως σε φυτικής προέλευσης έλαια, όπως είναι το ελαιόλαδο. Το συχνότερα εμφανιζόμενο στη διατροφή μονοακόρεστο λιπαρό οξύ είναι το ελαϊκό οξύ που απαντάται κατεξοχήν στο ελαιόλαδο. Τα έλαια αυτά ελαττώνουν την ενδογενούς προέλευσης κακή χοληστερίνη (LDL), χωρίς να επηρεάζουν την τιμή της καλής(HDL). Είναι αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας και έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί ευεργετούν μακροπρόθεσμα την καρδιά μας, μειώνοντας τη χοληστερίνη στο αίμα και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Συν τοις άλλοις, μπορεί να έχουν ευεργετική δράση στην καύση του λίπους και άρα να κάνουν καλό στη σιλουέτα μας.

7 ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ:

Ελαιόλαδο
Αβοκάντο
Αμύγδαλα
Καρύδια
Φιστίκι Macadamia
Σουσάμι
Λιναρόσπορος

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ:

Κατανάλωσε 400 kcal σε κάθε γεύμα 4 φορές την ημέρα (ΠΡΩΙΝΟ-ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ-ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ-ΒΡΑΔΙΝΟ)
Στο απογευματινό γεύμα πρόσθεσε σνάκ με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα
Πρόσθεσε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα σε κάθε γεύμα
Πρέπει να πίνεις 2 λίτρα νερό ημερησίως
Χρειάζεται μέτριας έντασης αερόβια άσκηση 20’ την ημέρα και κοιλιακούς. Για την εκγύμναση των κοιλιακών ξεκίνα με 1-2 σετ από 20 έως 30 επαναλήψεις 3 φορές την εβδομάδα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΛΑΝΟ: ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΜΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ + 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΡΩΜΗ + 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟ + 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ CRANBERRIES+ ½ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
Θερμίδες: 400

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
ΤΟΣΤ ΜΕ 2 ΦΕΡΕΣ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ + ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ + ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ + ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ + ΤΥΡΙ + ΦΥΛΛΟ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ + ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Θερμίδες: 400

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ: 150 ΓΡ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ + 30 ΓΡ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ + 2 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ + 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ + 1 ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ + ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ + 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Θερμίδες: 400

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
SMOOTHIE: 1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ + 4 ΦΡΑΟΥΛΕΣ + 3 ΑΜΥΓΔΑΛΑ + 3 ΚΑΡΥΔΙΑ + 1 ΦΥΣΤΙΚΙ MACADAMIA + 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ
Θερμίδες: 250

ΒΡΑΔΙΝΟ
ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ: 2 ΑΒΟΚΑΝΤΟ + 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ + 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ + 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ + 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΗ + 6 ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ + 5 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ + 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ + 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Θερμίδες: 400
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου