9 σημάδια ότι είστε σε μια τοξική σχέση

Η κοινωνία μας έχει διδάξει να εξαρτώμεθα συναισθηματικά από τον σύντροφό μας, όταν, στην πραγματικότητα, σε μια σταθερή σχέση θα πρέπει να δίνουμε χώρο και να σέβεται ο ένας τον άλλον. Αλλά η αγάπη είναι τυφλή και εμείς συχνά αγνοούμε τα σημάδια ότι η σχέση γίνεται επιβλαβής.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα προειδοποιητικά σημάδια μιας τοξικής σχέσης. Αν ταυτίζεστε με τα περισσότερα από αυτά, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τη σχέση σας.

1. Δεν σας αφήνει να πάτε έξω με τους φίλους σας.

Σπάνια βλέπετε τους φίλους σας και όταν το κάνετε, έχετε πάντα το σύντροφό σας μαζί. Αν αυτό ακούγεται οικείο, θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Πρέπει να καταλάβετε ότι μερικές φορές μια σχέση χρειάζεται χώρο για να αναπτυχθεί. Είναι αναγκαίο να δοθεί χώρος για να μην υποστεί πνιγμό η σχέση. Το να δαπανάτε πολύ χρόνο μαζί είναι σαν εθισμός και είναι κοινό στην πρώτη φάση της αγάπης. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να μην καταπνίξουμε τη σχέση από την αρχή ή να μετατραπεί σε μαρτύριο.

2. Ελέγχει το πορτοφόλι σας.

Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη, αλλά θα πρέπει πάντα να προσέχετε τον εαυτό σας πρώτα. Τι θα συμβεί αν η σχέση τελειώσει και ο σύντροφός σας έχει τη διαχείριση των χρημάτων σας; Πως θα ζείτε; Η οικονομική βία είναι μια μορφή κυριαρχίας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα ζευγάρι να μοιράζεται τις εμπειρίες και τα εισοδήματα. Μια λύση είναι να συνδυάσετε μέρος από το εισόδημά σας σε ένα ενιαίο, αλλά να έχετε και ξεχωριστά χρήματα.

3. Ελέγχει το τηλεφώνό σας.

Ο έλεγχος των τηλεφώνων και των e-mails του άλλου δεν είναι φυσιολογικός. Δεν είναι η απόδειξη της αγάπης, πρόκειται για εισβολή στην ιδιωτική ζωή και ένα σημάδι της μια άρρωστης σχέσης. Αυτό το είδος του ελέγχου της συμπεριφοράς μπορεί να απομονώσει τους συντρόφους και να οδηγήσει ακόμη και σε ενδοοικογενειακή βία. Θα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, γιατί η εμπιστοσύνη είναι αυτή πάνω στην οποία χτίζονται υγιείς σχέσεις.

4. Σας λέει πώς να ντύνεστε.

Για να έχει σταθερότητα μια σχέση θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αγάπη και το σεβασμό στον εαυτό σας. Στο σύντροφό σας δεν αρέσει ο τρόπος που ντύνεστε; Δεν είναι στο χέρι του να αποφασίσει. Μπορείτε να φοράτε κάτι για τον εαυτό σας, όχι για τους άλλους. Αναπτύσσοντας την αίσθηση της αυτοπεποίθησης σας μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι απαραίτητο για μια υγιή σχέση.

5. Θυμώνει όταν σας παίρνει πολύ χρόνο για να απαντήσετε στο τηλέφωνο.

Εάν θεωρείτε ότι η στάση αυτή δεν είναι επιβλαβής, σας προτείνουμε να θυμάστε ότι μια σχέση θα πρέπει να σας δίνει πνευματική ηρεμία, όχι αρνητικά συναισθήματα. Αν τρέμετε από φόβο κάθε φορά που θα δείτε μια αναπάντητη κλήση από το σύντροφό σας, κάτι δεν πάει καλά.

6. Ζηλεύει τον καλύτερο φίλο σας.

Η ζήλια είναι μια ασθένεια. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές κάνουμε αστεία γι ‘αυτό, αλλά όταν τα αστεία γίνονται σοβαρά, είναι καλύτερα να φύγετε. Εάν ο σύντροφός σας δεν σας έχει εμπιστοσύνη, δεν θα υπάρξει ποτέ σταθερότητα.

7. Φοβάστε να πείτε τι έχετε στο μυαλό σας.

Το να αγαπάς είναι να είσαι ευτυχισμένος, να μην φοβάσαι. Ο σύντροφός σας πρέπει να είναι κάποιος που μπορείτε να εμπιστευτείτε, όχι κάποιος που φοβάστε να μιλήσετε. Μην φοβάστε να πείτε ό, τι νομίζετε, σεβαστείτε τις διαφορετικές απόψεις. Στο τέλος, οι διαφορετικές απόψεις φέρνουν πλούτο και ποικιλομορφία στη σχέση.

8. Σας προσβάλλει.

Υπάρχουν όρια που όταν περαστούν, δεν υπάρχει γυρισμός. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην τα περάσει. Μήπως ο σύντροφός σας επανειλημμένα σας επικρίνει και σας προσβάλλει και έχει γίνει μια δεδομένη κατάσταση; Λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέψετε να συμβαίνει αυτό. Όταν ξεκινάτε μια σχέση, θεσπίστε κανόνα για τον εαυτό σας, πως ποτέ δεν θα προσβάλλετε το σύντροφό σας. Αν σας προσβάλλει, μην παίξετε αυτό το παιχνίδι. Είστε καλύτερη από αυτό.

9. Οι φίλοι σας έχουν προσπαθήσει να σας προειδοποιήσουν.
Αν ναι, να τους ακούσετε. Είναι συχνά δύσκολο να δούμε μια κατάσταση αντικειμενικά, αλλά η οικογένεια ή οι φίλοι μας μπορεί να έχουν μια σαφέστερη ιδέα βλέποντας από μια διαφορετική οπτική γωνία. Αν παρατηρήσετε ότι είναι συχνά θλιβεροί, ήσυχοι ή αποσπούν την προσοχή, είναι πιθανόν να βλέπουν ένα πρόβλημα που αρνείστε να δείτε.

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου