Γύρνα την πλάτη στην βουτιά της κατάθλιψης με φυσικό τρόπο πριν καν σε πλησιάσει…

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ζόρικα, πιο σύνθετα με τον καιρό για όλους μας. Για άλλους περισσότερο, για άλλους λιγότερο και με διαφορετικές μορφές. Ωστόσο καλούμαστε να βρούμε “νεκρό” χρόνο να συνομιλήσουμε με το κεφάλι μας και την καρδιά μας, για να μπορούμε να κρατάμε τη μπαλάτζα…

“Άφησε τα πάντα να σου συμβούν. Την ομορφιά και τον τρόμο. Απλώς προχώρησε. Κανένα συναίσθημα δεν είναι τελειωτικό” Rainer Maria Rilke.

Απ´ο,τι συμβαίνει σήμερα δεν σημαίνει ότι καθοριζει το απαν. Τίποτα δεν είναι οριστικό πέραν του θανάτου. Το φως της ημέρας φέρνει μια νέα περπατησιά, είσαι τυχερή που θα την διαβείς… Εν ολίγοις, αποδέξου την εναλλασσόμενη φύση των πραγμάτων.

“Κανένα συναίσθημα, καμιά κατάσταση δεν είναι τελική”

Με υπομονή και πίστη. Τα πάντα εναλλάσσονται, χαρά και λύπη, άγχος και ηρεμία, σιγουριά και αβεβαιότητα. Το μυστικό είναι η υπομονή και η πίστη ότι προχωρώντας, αργά ή γρήγορα, θα βγούμε από τη δυσκολία. Και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα και οι ολάνθιστοι κήποι έχουν την ώρα τους, την περίοδο τους, δεν διαρκούν για πάντα.

Η ωραιότερη μέρα είναι η σημερινή… Είναι κυρίως στο χέρι μας να κάνουμε το σήμερα την ωραιότερη μέρα της ζωής μας. Ωραιότερη, όχι γιατί είναι απαραίτητα γεμάτη χαρά και ξεγνοιασιά, αλλά γιατί αποφασίσαμε πως ακόμα και η δυσκολία ή ο πόνος που νιώθουμε είναι όλα του ίδιου του εαυτού μας και όλα μαζί “χτίζουν εμάς”. Όταν εκτιμάμε το σήμερα και πιστεύουμε στην ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, η ανησυχία εξαφανίζεται κι εμείς ανακαλύπτουμε την κρυμμένη μας δύναμη.

With love: … θεωρώ ότι είναι ένδειξη ψυχικής υγείας να εκφράζεις ανα πάσα στιγμή αυτό που νιώθεις. Ανεξάρτητα πόσο “γκρίζο ή φωτεινό” είναι… Πιστεύω ότι είναι μια ακόμη απόδειξη νοητικής, ψυχικής ελευθερίας…
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου