Μικροί τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου κάθε μέρα

Πόσες φορές έχουμε μιλήσει για την σημασία του να αγαπάμε τον εαυτό μας; Και μάλλον δεν θα σταματήσουμε ποτέ, γιατί πιστεύουμε ότι ορισμένα πράγματα είναι ανάγκη να τα θυμόμαστε, ξανά και ξανά. Κάθε μέρα που περνάει, είναι τόσο εύκολο να πέσουμε σε έναν φαύλο κύκλο αυτολύπησης, μιζέριας και άγχους—αλλά όχι αν δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή την ζωή είναι να φροντίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Και κάπως έτσι θα το καταφέρεις κι εσύ…

*Φρόντισε το σώμα σου. Φάε κάτι νόστιμο και υγιεινό, κάνε λίγη γυμναστική και κοιμήσου καλά. Αξίζεις ξεκούραση!

*Κυνήγησε καινούρια θεάματα, καινούριες εμπειρίες και επαφή με καινούρια άτομα. Ό,τι μαθαίνεις είναι ακόμα ένα εφόδιο.

*Σταμάτα να συγκρίνεις την ευτυχία και τις επιτυχίες των άλλων με τον εαυτό σου. Βρίσκεσαι σε ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι, και έχεις να κάνεις εντελώς διαφορετικά πράγματα.

*Σταμάτα να κυνηγάς μανιωδώς την επιτυχία. Μερικές φορές, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα διάλειμμα και να εκτιμήσεις το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι. Και, μην ξεχνάς· επιτυχία δεν είναι τα λεφτά, αλλά οι εμπειρίες που μαζεύεις.

*Ρίξε μια ματιά στον εαυτό σου, στο σπίτι σου και στους φίλους σου. Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει ευγνωμοσύνη για αυτά που έχεις, και όχι θλίψη για αυτά που δεν έχεις αποκτήσει ακόμα.

*Μην σταματάς τον εαυτό σου απ’ το να ζήσει όλα του τα αισθήματα—θετικά ή αρνητικά. Κυρίως τα αρνητικά, για την ακρίβεια. Έχεις να μάθεις πολλά από αυτά.

*Μην υποβαθμίζεις τον εαυτό σου και τους κόπους σου. Αν δεν στηρίξεις εσύ τον εαυτό σου, τότε ποιος θα το κάνει;

*Σταμάτα να πιστεύεις ότι το σώμα σου δεν είναι αρκετά καλό. Σταμάτα να νιώθεις άσχημα και να το συγκρίνεις με προϊόντα του Photoshop και πανάκριβου μακιγιάζ που δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις ποτέ.

*Καμία ανοχή για άτομα που σου φέρονται άσχημα και προσπαθούν συνέχεια να σε ρίξουν. Σταμάτα να ανέχεσαι κακές σχέσεις, κακές φιλίες, κακούς ανθρώπους.

*Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με υπερβολικά πολύ μίσος. Φρόντισε η ύπαρξή σου να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει ακόμη αγάπη και ελπίδα.

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου