Η επιστήμη μίλησε: Τα posts σου στα social media σου κάνουν κακό!

Ας μιλήσουμε για μια φορά επιστημονικά (με δεδομένα και αναλύσεις) γιατί εδώ στο kl2real μας αρέσει να μιλάμε με γεγονότα και να λέμε αλήθειες!

Έγινε, λοιπόν, μια έρευνα που αφορά στα social media και στη σχέση που έχει ο κάθε άνθρωπος με αυτά. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Psychological Science και αποδεικνύει με λίγα λόγια πως όταν ανεβάζεις posts στα οποία εκθειάζεις τα επιτεύγματά σου (την προαγωγή σου, τη νέα σου σχέση, το γάμο και το πανέμορφο σπίτι σου) στην ουσία κάνεις κακό στον εαυτό σου.
Πιο συγκεκριμένα όταν προβάλλεις πολύ τον εαυτό σου στην ουσία υπερεκτιμάς τα θετικά συναισθήματα των “φίλων” σου στα social media και υποτιμάς τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούνται (ο κόσμος είναι κακός και ζηλεύει με τις χαρές των άλλων σε απλά ελληνικά).

“Οι άνθρωποι δεν συμπαθούν αυτούς που καυχιούνται γιατί τους κάνουν να σκέφτονται την δική τους ζωή συγκρίνοντάς την με την τέλεια ζωή των φίλων τους”, λέει ο καθηγητής οικονομικών και ψυχολογίας του Carnegie Mellon University.

Eπομένως σκέψου το καλά την επόμενη φορά που θα θέλεις να ποστάρεις τον νέο σου αγαπημένο στο facebook. Aπό τη μια μεριά μπορεί να προκαλέσεις άσχημες αντιδράσεις και από την άλλη αν δεν δεις τις αντιδράσεις που περίμενες κινδυνεύεις να αισθανθείς απογοήτευση και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστείς τα νέα σου; (Άνθρωπος είσαι, θέλεις να τα πεις και εσύ κάπου γιατί θα σκάσεις). Στείλε μήνυμα ή πάρε τηλέφωνο τα άτομα που ξέρεις ότι θα χαρούν με την χαρά σου και ανακοίνωσέ τα, συζητησέ τα και άσε τη χαρά σου να ξεχυθεί. Το μόνο στο οποίο πρέπει να κρατηθείς είναι να αφήσεις τα social media εκτός.

Δεν θέλεις να ακούσεις; Τότε θα υποστείς τη ζήλεια και τη γλωσσοφαγιά (ας την πούμε καλύτερα αρνητική ενέργεια) των “φίλων” σου. Προσπάθησε τουλάχιστον να καυχηθείς όσο πιο σεμνά γίνεται.

Τι λες; Θα το προσπαθήσεις;
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου