5 πολύτιμες συμβουλές για να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητική ενέργεια των άλλων ανθρώπων.

Συμπάθεια, είναι η ικανότητα να αισθάνεται κανείς συμπόνια για τους άλλους. Η ενσυναίσθηση όμως, πηγαίνει ένα βήμα παρά πέρα. Όταν νιώθουμε ενσυναίσθηση, δεν αναγνωρίζουμε μόνο τα συναισθήματα των άλλων, αλλά μπορούμε και να τα αισθανόμαστε σαν να ήταν δικά μας.

Πολύ συχνά, οι πολύ συναισθηματικοί άνθρωποι απορροφούν μεγάλο μέρος του πόνου και της ταλαιπωρίας από το περιβάλλον τους. Αυτό τους ρίχνει συναισθηματικά και εμποδίζει την ικανότητά τους να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο.


Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα χώρο με ένα αρνητικό άτομο, θα έχετε νιώσει το πώς μπορεί να αισθάνεται. Θα έχετε νιώσει την ένταση του, που σας ρίχνει τη διάθεση. Το να μάθετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας από αυτού του είδους την τοξική ενέργεια, αποτελεί βασικό εργαλείο για τη ζωή. Η συναισθηματική σας κατάσταση, σας επηρεάζει ψυχικά, σωματικά και πνευματικά. Ας είναι δική σας!

Δείτε πέντε τρόπους για να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητικότητα των ανθρώπων:
1. Αποφύγετε τους ανθρώπους που παραπονιούνται

Εάν κάποιος σας κάνει παράπονα, κουτσομπολεύει ή μιλάει πίσω από την πλάτη σας, μην το παίρνετε προσωπικά και μην ασχολείστε. Αυτό θα σας τραβήξει προς το επίπεδό του, σε ένα επίπεδο αρνητικότητας.

Να είστε συμπονετικοί προς τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρόκειται να αρέσετε σε όλους – και αυτό είναι εντάξει! Υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες, προτιμήσεις και αντιπάθειες και αυτά θα δημιουργήσουν μια διαφορετική εμπειρία ζωής για κάθε άτομο. Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και μην κρέμεστε από την άποψη κάποιου άλλου.
2. Μάθετε πότε να λέτε «ΟΧΙ»

Το να είναι κανείς γενναιόδωρος, είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τη γενναιοδωρία με τη εκμετάλλευση. Βάλτε όρια και επιβάλλετέ τα στους άλλους!

Αυτή είναι η ζωή σας. Το σώμα σας, ο χώρος και ο προσωπικός σας χρόνος είναι ιερά. Σκεφτείτε προσεκτικά τι είδους άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το ρητό «όχι» όσο συχνά και αν αισθάνεστε να το εκφράσετε. Ορίστε σαφείς κανόνες σχετικά με το τι μπορείτε να δεχτείτε από τους άλλους, πριν τους δώσετε μια θέση στη ζωή σας.
3. Σταματήστε να δίνετε τροφή στο τέρας

Μπορείτε να προσφέρετε την υποστήριξή σας σε αυτούς που τη χρειάζονται, να ακούσετε και να σε αγωνιστείτε για ένα φίλο ή ξένο, αλλά προσέξτε όταν οι προσπάθειές σας αρχίσουν να γίνονται περιττές ή όταν οι εκκλήσεις τους για βοήθεια αρχίσουν να γίνονται για να τραβήξουν την προσοχή.

Δεν είναι δική σας ευθύνη να διορθώσετε τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων, ειδικά όταν οι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά να τα λύσουν. Μερικοί θέλουν να τους λυπούνται. Είναι υγιές να ξέρετε πότε να το βάλετε στα πόδια! Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαντλητικό. Αρνηθείτε να συμμετάσχετε στο δράμα κάποιου άλλου.
4. Επιστροφή στη φύση

Μερικές φορές, χεριάζετε απλά να κάνετε ένα διάλειμμα από όλους τους άλλους. Οι χαοτικές ενέργειές τους μπορεί να είναι δύσκολο να συντονιστούν, οπότε αφιερώστε ένα Σαββατοκύριακο, ένα απόγευμα, ή ακόμα και μια ώρα για τον εαυτό σας για να πάτε κάπου ειρηνικά. Αφήστε τις φωνές της φύσης να αντικαταστήσουν τη φλυαρία του μυαλού σας.

Αναπνεύστε βαθιά και διαλογιστείτε. Γεμίστε το σώμα σας με φρέσκο οξυγόνο και ανυψώστε το ηθικό σας και όταν επιστρέψετε στην καθημερινή ρουτίνα σας, θα νιώσετε ανανεωμένοι και λιγότερο ικανοί να απορροφήσετε την αρνητικότητα των άλλων.
5. Θυμηθείτε ποιος είναι υπεύθυνος για σας

Είστε οι μόνοι που μπορείτε να καθορίσετε το πώς θα αισθάνεστε. Είστε 100% υπεύθυνοι για το κατά πόσο θα αφήσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας να σας επηρεάσουν και αν κάποια πτυχή της ευτυχίας σας είναι εκτός ισορροπίας, έχετε τη δυνατότητα να τη διορθώσετε. Η δική σας αντίληψη για τον εαυτό σας, είναι πιο ισχυρή από οποιονδήποτε άλλο.

Πάρτε τον έλεγχο της θετικότητας στη ζωή σας. Επιλέξτε καταστάσεις που ενισχύουν την θετική σας ενέργεια. Αγαπήστε τον εαυτό σας αρκετά, τόσο που να μπορείτε να λέτε «όχι», όπου και αν το επιθυμείτε. Θυμηθείτε, είστε υπεύθυνοι για την εμπειρία της ζωής σας. Κάντε το καλύτερο για σας!

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου