ΣΥΡΙΖΑ: Αθλιότητα και υποκρισία για τη Συρία

Το κείμενο που βλέπετε αριστερά είναι το σημείο 11 από τη Διακήρυξη της Μαδρίτης και αφορά τη Συρία. Στην αρχή της Διακήρυξης, στο σημείο 1, καταγράφεται ποιοι υπέγραψαν το κείμενο:

«Εμείς, οι Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, συναντηθήκαμε στη Μαδρίτη για την 3η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Απριλίου 2017».

  Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, συνυπογράφει – ως «αριστερός» πάντα – ότι:

«Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να προλάβει και να αποτρέψει την εξάπλωση και χρήση χημικών όπλων και ήταν περιορισμένη και επικεντρωμένη σε αυτόν τον στόχο».
  Το κείμενο που βλέπετε δεξιά είναι το Ψήφισμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία (εδώ οι αποφάσεις συνεδρίασης κι εδώ το ψήφισμα της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος). Δεν γνωρίζουμε αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – και πρωθυπουργός της Ελλάδας – ψήφισε υπέρ ή κατά του Ψηφίσματος του κόμματος του οποίου ηγείται. Μπορεί να μειοψήφησε ο άνθρωπος. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:

«Ταυτόχρονα, πρέπει η διεθνής κοινότητα να μην επιτρέψει το έγκλημα αυτό να αποτελέσει πρόσχημα για νέους πολέμους στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Υπό το πρίσμα αυτό, καταδικάζουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, που παραπέμπει σε αντιλήψεις παγκόσμιου χωροφύλακα και υποκατάστασης των αρμόδιων διεθνών θεσμών, ενώ δημιουργεί κινδύνους διεθνούς σύρραξης».
  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την παλιά ΠΑΣΟΚική τακτική που συνοψιζόταν στο «άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα». Η κυβέρνηση εκτελεί και το κυβερνητικό κόμμα δείχνει περήφανα τη σχετική απόφαση στους ψηφοφόρους. Θέλει αρκετό ΠΑΣΟΚικό θράσος να γνωρίζεις πως ο πρωθυπουργός έδειξε κατανόηση στον Ντόναλτ Τραμπ, για την ιμπεριαλιστική επίθεση σε κυρίαρχη χώρα, και να κουνάς  περήφανα την απόφαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ!

  Έχουμε φτάσει, πια, στο σημείο να πρέπει να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα. Τα δύο κείμενα υπάρχουν στην κεντρική φωτογραφία του θέματος μας. Είναι δίπλα – δίπλα. Αριστερά βλέπουμε τον Τσίπρα, που καταλαβαίνει τις ΗΠΑ και τις καλές προθέσεις τους, και δεξιά βλέπουμε τον Τσίπρα, που σηκώνει το επαναστατικό λάβαρο ενάντια στις ΗΠΑ, τον «παγκόσμιο χωροφύλακα»! Εντάξει, το είπαμε, μπορεί ο πρωθυπουργός να μειοψήφησε και να μην στήριξε το ψήφισμα στην Κ.Ε του κόμματος του οποίου ηγείται. Δεν ειρωνευόμαστε. Θεωρούμε πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο…

 Ο πρωθυπουργός δήλωσε την κατανόηση στις ΗΠΑ, μαζί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Αν δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την κοινή λογική τότε όλοι καταλαβαίνουμε πως η κατανόηση στις ΗΠΑ σημαίνει και αποδοχή των επίσημων δικαιολογιών για την επίθεση. Άρα, πρόκειται και για υιοθέτηση και όλων των ισχυρισμών των ΗΠΑ και των δυτικών ηγετών για χρήση χημικών από τον Ασαντ, στην τραγωδία που εξελίχθηκε πριν λίγες μέρες.

 Από την άλλη η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διαφωνεί και με αυτό, αφού θεωρεί ότι «όποιοι κι αν είναι οι δράστες, πρέπει να εντοπιστούν μέσω αξιόπιστης διεθνούς έρευνας και να προσαχθούν ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης». Ο Τραμπ, αυτός που κατανοεί ο Τσίπρας για την επίθεση, δεν είχε τέτοιου είδους ανησυχίες. Η επίθεση που αποφάσισαν οι ΗΠΑ έγινε αφού – με βεβαιότητα – καταλόγισαν την τραγωδία με τα χημικά όπλα στον Άσαντ.

  Τα γεγονότα και η κατάσταση στη Συρία δεν είναι για εξάσκηση στην ΠΑΣΟΚική. Μιλάμε για πόλεμο και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η αθλιότητα και υποκρισία για τη Συρία δεν είναι μια ακόμα πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου