Έξι μυστικά μιας πραγματικής κυρίας

“Βλάκα! Στραβός είσαι ;! “Αυτή είναι η συνηθέστερη αντίδραση μιας γυναίκας που μόλις βρέθηκε μέσα στη λάσπη από ένα αυτοκίνητο που περνούσε. Ακόμη και αν ο οδηγός επιβραδύνει για να πει, “Συγνωμη!”, πιθανόν να μην το ακούσει.

Τώρα, μια πραγματικά κομψή γυναίκα δεν θα έλεγε ούτε μια λέξη. Απλά θα έδινε στον οδηγό μια όψη έκπληξης. Τότε θα κατευθυνόταν στο σπίτι για να αλλάξει, έχοντας πρώτα αποδεχθεί την ειλικρινή συγνώμη από τον έκθαμβο οδηγό. Και μετά από αυτό θα ολοκληρώσει την ημέρα της, συνειδητοποιώντας την ανάγκη να αναθεωρήσει τα αρχικά σχέδια της, αλλά χωρίς να αισθάνεται υπερβολικά λυπημένη γι ‘αυτό.

Είναι δύσκολο να ορίσετε την κομψότητα. Και όμως η παρουσία της είναι πάντα αδιαμφισβήτητη. Είναι στον τρόπο που περπατάει μια γυναίκα, στον τρόπο που μιλάει. Μπορείτε να το δείτε σε μια γυναικεία κορμοστασιά. Με τον τρόπο που κινεί τους καρπούς της. Στην ελαφρότητα του χαμόγελου της. Σε μια μυριάδα άλλων λεπτομερειών που μπορούν να αφήσουν κάθε άνδρα που περνάει μαγεμένο.

Η κομψότητα έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών άρθρων, ταινιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αλλά εξακολουθεί να αντιστέκεται στο χαρακτηρισμό. Δεν είναι κάτι που πρέπει να μετρηθεί και να επισημανθεί. Πρέπει να το αισθάνεστε και να αποπνέεται.

Η Miss Elegance είναι πάντα ενήμερη για το πώς φαίνεται

Όταν οι άνθρωποι σας κοιτάζουν, τι βλέπουν; Μια γυναίκα που πιάστηκε από την τάση, τρέχοντας σε κάποια πιεστική επιχείρηση; Κάποια που φορτώνει τα χέρια της συνεχώς και το σώμα της κλίνει προς τα εμπρός επιθετικά; Περιμένοντας το τρένο του μετρό με μια τόσο σκυθρωπή έκφραση, μπορεί να κάνει κάποιον να σκεφτεί ότι είναι σε προπόνηση για πρωτάθλημα κακομουτσουνιάς. Πώς συνέβη αυτό?
Πότε έγινε αυτή η μη ελκυστική εικόνα ο κανόνας για εσάς; Η απλή απάντηση είναι ότι όταν δεν δουλεύουμε για να διατηρήσουμε μια ωραία έκφραση του προσώπου, φυσικά ολισθαίνει προς την απόλυτη ζοφερή.

Μια κομψή γυναίκα έχει πάντα τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο φαίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναγκάζετε τον εαυτό σας να χαμογελάει όλη την ώρα. Αντίθετα, η ελκυστικότητα πρέπει να γίνει η δεύτερη φύση σας. Μεταξύ άλλων, αυτό περιλαμβάνει να παραμείνετε γοητευτική και λαμπερή, ακόμη και όταν είστε μόνη σας. Θυμηθείτε, αυτό δεν είναι μόνο για να δείχνετε καλά στους άλλους ανθρώπους, είναι πραγματικά για να απολαμβάνετε τη δική σας συντροφιά.

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας

“Μια κομψή γυναίκα θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει το μάρκετινγκ της χωρίς να κάνει τις νοικοκυρές να γελούν. Όσοι γελούν είναι πάντα σωστοί … “, Coco Chanel

Μια αληθινή γυναίκα ξέρει πώς να χαλαρώσει και να επιβραδύνει. Απολαμβάνει να ακούει τον ήχο της σιωπής. Θα προτιμούσε να παρακολουθεί τα σύννεφα παρά να κοιτάζει την οθόνη του smartphone της.

Ό, τι και αν κάνει, ποτέ δεν σπρώχνει τον εαυτό της στην άκρη της απόλυτης εξάντλησης. Δεν έχει νόημα να εργάζεσαι μέχρι θανάτου για χάρη της επιτυχίας στη δουλειά ή την ευχαρίστηση των αγαπημένων σου – αυτός ο δρόμος οδηγεί στο πουθενά! Από την άλλη πλευρά, όταν αισθάνεστε χαλαροί και σε ειρήνη με τον κόσμο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας στο σπίτι και στη δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα αναπληρώσει τις εσωτερικές μπαταρίες σας για να παραμείνετε ακτινοβόλες και να φέρετε φως στις ζωές των άλλων.

Η κομψότητα συνεπάγεται την ισορροπία

Η Μις Elegance αστειέυεται μπροστά στις αντιξοότητες. Ποτέ δεν παραβιάζει τον κόσμο και δεν θεωρεί τις λιγότερο ευχάριστες εκπλήξεις της ζωής ως προσωπική προσβολή. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο χαζό από το να σκεφτείς ότι η μοίρα σε κυνηγά! Κάθε άνθρωπος στον κόσμο λαμβάνει τη δική του καθημερινή δόση λόγων για να αισθανθεί την αυτο-κρίση. Εναπόκειται σε εμάς να αξιοποιήσουμε πλήρως κάθε τέτοια ευκαιρία ή να αποφύγουμε τα νεύρα μας παραμένοντας ατάραχες. Για να είναι κομψή, μια γυναίκα πρέπει να μάθει να τοποθετεί την πνευματική της ευημερία πάνω από όλα.

Εξίσου σημαντικά, μια πραγματικά κομψή γυναίκα δεν αισθάνεται ποτέ την ανάγκη κουτσομπολιού για τις κακοτυχίες των άλλων. Δεν υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Για παράδειγμα, ποτέ δεν θα παρατηρεί με χαιρεκακία πρώην συμμαθητές της για το ποιάς ηλικίας φαίνονται στις φωτογραφίες κοινωνικού δικτύου τους!

Μάθετε να αποδέχεστε τα κοιτάγματα

Μια γυναίκα με στυλ είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Ξέρει πώς να δεχτεί τα συγχαρητήρια και τα βλέμματα θαυμασμού. Δεν απομακρύνεται από τη δημοτικότητα, ούτε τυφλώνεται από αυτήν. Γνωρίζει την αξία της.

Όταν ένας συνάδελφος επαινεί την εμφάνισή της, δεν απαντά: «Έλα, αυτή η μπλούζα είναι πολύ παλιά!» Απλώς το θεωρεί δεδομένο, ευχαριστώντας τον σε αντάλλαγμα.

Μια αληθινή γυναίκα είναι άνετη με το σώμα της

Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μια κομψή γυναίκα πρέπει να διαθέτει λεπτή και σμιλεμένη μέση, τότε είναι καιρός να γελάσετε με αυτό το στερεότυπο και να το ξεχάσετε! Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για το πόσο γοητευτικές μπορούν να είναι τρυφερές, παχουλές κυρίες – εφόσον μπορούν να τονίσουν τα δυνατά σημεία τους. Για να φανεί ελκυστική, μια τέτοια γυναίκα δεν χρειάζεται να φορά στενά τζιν ή φορέματα που είναι δύο μεγέθη μικρότερα. Αντίθετα, τα ρούχα της πρέπει να είναι σε αρμονία με το σώμα της. Η εύσωμη είναι όμορφη όταν δεν περιορίζεται από τις απαιτήσεις της σύγχρονης μόδας.

Η κομψότητα δεν είναι ποτέ δούλος στους κανόνες

Το τελευταίο μυστικό μιας πραγματικής κυρίας είναι να προσαρμόζεται πάντα στην κατάσταση που επικρατεί. Δεν χρειάζεται να φοράτε ένα κολλητό μπουφάν σε ένα πικ-νικ. Ούτε πρέπει να βάζετε ψηλά τακούνια για έναν περίπατο ή να ιδρώνετε σε ένα αυστηρό κοστούμι μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.

Μην πιστεύετε σε αυτούς που ονομάζουν την τελειομανία και την κλασικότητα ως τα κλειδιά της επιτυχίας και θεωρείτε τα χαλαρά μαλλιά ως έγκλημα ενάντια στην καλή εμφάνιση.

Ακούστε τη διαίσθησή σας. Εάν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται υπέροχα στη φυσική τους κατάσταση – αφήστε τα ελεύθερα. Άβολα ψηλά τακούνια μπορεί πάντα να εγκαταλειφθούν υπέρ των όμορφων flats. Και, ό, τι κι αν κάνετε, μην φυλακίζετε την ατομικότητά σας μέσα σε ένα σχολαστικό ασπρόμαυρο κλασικό φόρεμα!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου