"Ανόητος" σε παγκόσμια μετάδοση

Επρόκειτο για το 15νθήμερο του πανωλεθριάμβου για τους Καραμανλή-Τσίπρα και Παυλόπουλο.

Αν μπορούσαν θα αφαιρούσαν από το ημερολόγιο την 10η Ιανουαρίου του 2016. Ως εκείνη την στιγμή, και για ένα ολόκληρο 2015, όλα πήγαιναν σύμφωνα με τον σχεδιασμούς. Ωσπου ήλθε από το πουθενά ο Γιός του Γκαντέμη και τους πήρε το μπλέ μαγαζί.

Ο πολύπειρος Παυλόπουλος διέβλεψε τον κίνδυνο και πήρε το παιγνίδι πάνω του. Θα συναντούσε τον Πούτιν και στην συνέχεια την Μέρκελ ενώ διέδιδε ότι θα έβλεπε και τον Σόιμπλε. Με το που πάτησε το πόδι του στην Γερμανία μύριζαν τα χνώτα του αγωνία.

-Ο Έλληνας πρόεδρος ήρθε σαν απεσταλμένος του Τσίπρα να εκβιάσει αλλά και να εκλιπαρήσει…,

έγραφαν τα σοβαρά ΜΜΕ για το ταξίδι του Παυλόπουλου.

Στην άλλη άκρη του ακουστικού ο Ελληνας πρωθυπουργός περίμενε με αγωνία την ενημέρωση του άτυπου υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

-Αγορίνα μου πήγαινε στο Νταβός, θα σκίσεις. Η Μέρκελ είναι στο πλευρό μας…

Κάπως έτσι θα συμβούλεψε ο Προκόπης τον πρωθυπουργό. Ο τελευταίος αρνούμενος να πάρει το μάθημά του από το στραπάτσο του Γιώργου Παπανδρέου στο ίδιο θέρετρο αποφάσισε να βρεθεί στο στόμα του λύκου. Ο λύκος Σόιμπλε διέγνωσε τον τρόμο της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του Τσακαλώτου. Ο Τσακαλώτος στην διάρκεια της συνάντησης με τον Σόιμπλε εκλιπαρούσε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση. Δηλαδή τα λεφτά, τα δανεικά, η πρέζα μας. Και την ώρα που Τσακαλώτος και Τσίπρας εκδήλωναν σε παγκόσμια μετάδοση τον τρόμο τους για τυχόν πάγωμα του χρόνου από τους δανειστές, ο Σκουρλέτης έδιωχνε με πυγμή κλαρινογαμπρού τους Καναδούς από τις Σκουριές και ο γραμματέας της νεολαίας διόριζε το σόι του.

Είναι ακριβώς αυτή η εφαρμογή των μνημονίων που κανείς “ανόητος” Ελληνας πρωθυπουργός-για να είμαστε δίκαιοι-δεν έφαρμοσε σύμφωνα με όσα είχε υπογράψει. Το μόνο που έκαναν ήταν να ζητιανεύουν ελεημοσύνη από του Γερμανούς-ώστε να μπορούν να εγκαθιδρύσουν στην Αθήνα το κομματικό-πελατειακό καθεστώς τους.

Στο πλευρό της κυβέρνησης η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και οι ντόπιοι ολιγάρχες, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στην πραγματικότητα το “ανόητε” δεν το είπε μόνο ο Σόιμπλε στον Τσίπρα. Το είπε η τρόικα στο σύνολό της. Και το ανόητε δεν απέδιδε το νόημα που ήθελε να δώσει ο Σόιμπλε. Ο Γερμανός από αβρότητα δεν χρησιμοποίησε την λέξη “απατεώνα” (που υπέγραψες το μνημόνιο αλλά δεν το εφαρμόζεις). Είχε προηγηθεί το βραβείο του χειρότερου διαπραγματευτή που του απένειμε το Χάρβαρντ. Βλέπεις όταν έρχεται η ώρα να κονιορτοποιήσουν έναν πρωθυπουργό τα χτυπήματα ακολουθεί το ένα το άλλο.

Μας απομένουν μερικά 24ωρα από την πρώτη επέτειο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Τσίπρας πριν φύγει για το Νταβός έδωσε τις οδηγίες του πανηγυρικού τόνου της εκδήλωσης της 25ης Ιανουαρίου. Με τα τρακτέρ και τις γραβάτες να βρυχώνται στους δρόμους και το χαρακτηρισμό “ανόητε” για τον πρωθυπουργό τους, να ηχεί στα αυτιά των Ελλήνων.

Αλήθεια έχει υπάρξει άλλος (Ελληνας) πρωθυπουργός να τον χαρακτηρίσουν “ανόητο” σε ζωντανή μετάδοση; Μπορεί ο ΓΑΠ στις Κάννες να άκουσε χειρότερα μπινελίκια αλλά αυτό το “ανόητε” θα γραφτεί στην ιστορία…


Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου