Ντολμαδάκια με τσακώνικη μελιτζάνα

Υλικά

1 ½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες

4 ντομάτες ώριμες

2 κρεμμύδια ξερά

4-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 φλιτζάνι ρύζι

Λίγο άνιθο

Λίγο μαϊντανό

Λίγο κουκουνάρι

1 κόκκινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

Αλάτι

Πιπέρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες, σε χοντρά κομμάτια και τις περνάμε από το τηγάνι. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ρύζι σε νερό, για μισή ώρα περίπου, για να μαλακώσει.

Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις 2 ντομάτες, τις πιπεριές, το ρύζι, το κουκουνάρι μαζί με το λάδι που το καβουρντίσαμε, για να έχει το άρωμά του, τον άνιθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, καθώς το μείγμα δεν πρέπει να βράσει πολύ. Παίρνουμε 2 κομμάτια από τις μελιτζάνες , τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη σε σχήμα σταυρού και βάζουμε στη μέση, μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.

Τυλίγουμε καλά και τις καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό από τις υπόλοιπες δύο ντομάτες. Ψήνουμε στους 180 οC σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου