Κραυγή αγωνίας για το Δαφνί από τον άφαντο συνδικαλιστή

Ως πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ο κ. Παναγούλης εστιάζει σε προβλήματα ουσίας του ΨΝΑ την ώρα που τα παρουσιολόγια αποκαλύπτουν ότι δεν ήταν ποτέ στο πόστο του και μάλιστα αναιτιολόγητα

«Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής καταρρέει, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που είχαν ως στοιχείο τους την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση».



«Οι οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν καλυφθεί είναι κάτω από το 50%, ενώ στην τεχνική υπηρεσία από τις 120 οργανικές θέσεις αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 20».

«Τα προβλήματα έχουν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό που λειτουργούμε  κάτω από τα όρια ασφαλείας με την αυτοθυσία των εργαζομένων».

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), κ. Νίκος Παναγούλης, ο οποίος έχει προβεί στις παραπάνω δηλώσεις, εστιάζει, ως οφείλει, βεβαίως, εκ της θέσεώς του, στα κενά και τις δυσλειτουργίες του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της Αττικής. Κενά και δυσλειτουργίες που πιθανόν να ευθύνονται για την τραγική έκβαση της πυρκαγιάς στο ΨΝΑ την περασμένη Παρασκευή, που κόστισε τον θάνατο σε τρεις ψυχικά ασθενείς και τραυμάτισε άλλους τρεις.

Την ώρα, ωστόσο, που το ΨΝΑ λυγίζει (και) από την έλλειψη προσωπικού, κάθε ειδικότητας, κατά τις καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου, κι ενώ ο ίδιος επικαλείται την αυτοθυσία των εργαζομένων, χάρη στην οποία λειτουργεί το ψυχιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, μαρτυρούν πως η εργασιακή διαδρομή για τον συνδικαλιστή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής διαμορφώνεται με άλλους κανόνες σε σύγκριση με εκείνους που καθορίζουν τα καθήκοντα των συναδέλφων του.

Αναιτιολόγητα απών ο συνδικαλιστής

Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία του προϊσταμένου του με το Τμήμα Προσωπικού, ο κ. Παναγούλης, υπάλληλος κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Γραφείο Ιματισμού του ΨΝΑ, από τον περασμένο Φεβρουάριο δεν εμφανιζόταν στην Ιματιοθήκη ούτε ασκούσε τα καθήκοντά του ως εργαζόμενος σε αυτήν.

Σημειώνεται ότι ως συνδικαλιστής ο κ. Παναγούλης δικαιούνταν 3 έως 5 ημέρες άδεια για την άσκηση των καθηκόντων του στο Σύλλογο Εργαζομένων, ωστόσο όπως μαρτυρούν τα εβδομαδιαία δελτία παρουσίας των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου η απουσία του είναι συστηματική και καθημερινή και δεν σχετίζεται με συνδικαλιστική ή άλλου είδους άδεια. Τα «παρουσιολόγια» στον Ιματισμό δίπλα στο όνομα του κ. Παναγούλη αναγράφουν πάντα  «απών» σε αντίθεση με το επαγγελματικό «παρών» που δηλώνουν οι άλλοι 11 εργαζόμενοι στον Ιματισμό του νοσοκομείου.

Με αναφορά του προς τη Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας ο προϊστάμενος της Ιματιοθήκης τον περασμένο Φεβρουάριο ενημερώνει πως « ο υπάλληλος Παναγούλης Νικόλαος που μετακινήσατε με απόφαση διοικητή στις 14/11/2-14, παρουσιαζόταν μέχρι και τις 31/1/2015 στην αποθήκη για κάποιες ώρες και μετά βρισκόταν στο Σύλλογο Εργαζομένων εφόσον είναι και πρόεδρος αυτού. Ως εκ τούτου δεν ανέλαβε ποτέ το αντικείμενο για το οποίο είχε μετακινηθεί με αποτέλεσμα να επιβαρυνόμαστε στην Ιματιοθήκη. Από την 1/2/2015 σταμάτησε να έρχεται και στην αποθήκη και ήταν μόνιμα στο Σύλλογο. Μετά από αυτά δεν μπορώ να τον συμπεριλάβω στο παρουσιολόγιο της Ιματιοθήκης και ζητώ άμεσα υπάλληλο ο οποίος θα την αναλάβει. Παρακαλώ, δε, και για τις δικές σας ενέργειες δεδομένου ότι από πλευράς προσωπικού είμαστε σε οριακό επίπεδο και δυσχεραίνονται οι εργασίες μας».

Η διοίκηση του νοσοκομείου ζητεί εγγράφως ενημέρωση για το θέμα του εργαζόμενου - «φάντασμα» τον περασμένο Μάιο – καθόλο το διάστημα από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο ο κ. Παναγούλης είναι… άφαντος από την Ιματιοθήκη και δίνει το «παρών» στο Σύλλογο. Η επίσημη απάντηση που λαμβάνει η διοίκηση είναι ότι «ο υπάλληλος Παναγούλης Νικόλαος από 2/2/2015 δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του στο γραφείο όπου έχει μετακινηθεί από 14/11/2014».

Η αμέσως επόμενη κίνηση του πρώην διοικητή κ. Παύλου Θεοδωράκη ευλόγως θα ήταν η κλήση του υπαλλήλου σε απολογία λόγω της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του – πρόκειται για πειθαρχικό παράπτωμα  που θα επέσειε κάποια ποινή μικρής βαρύτητας βεβαίως όπως επιφυλάσσει το πειθαρχικό δίκαιο σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

 Ωστόσο, η έκβαση δεν ήταν η αναμενόμενη. Οι εξελίξεις πρόλαβαν και ξεπέρασαν τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Στις 26 Μαΐου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων προχώρησε σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή, διαμαρτυρόμενος μαζί με το προεδρείο για την υποβάθμιση του νοσηλευτηρίου. Το Σωματείο των εργαζομένων υποστήριξε ότι «υποβαθμίζεται το νοσοκομείο από τις παραλήψεις της Διοίκησης» και ζήτησε  την άμεση αποπομπή του κ. Θεοδωράκη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάλι, επιδεικνύοντας… πρωτοφανή αντανακλαστικά και τυφλή υπακοή  στις οδηγίες του συνδικαλιστών, έσπευσε να απομακρύνει με συνοπτικές διαδικασίες τον ψυχίατρο κι εκπρόσωπο της χώρας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) κ. Θεοδωράκη  «με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ».

Έκτοτε το μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας είναι ακέφαλο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την καθημερινότητα ασθενών και προσωπικού, αλλά και για την πορεία της περίφημης αποασυλοποίησης ψυχικά ασθενών. Το τραγικό συμβάν της περασμένης Παρασκευής γράφτηκε στις μελανές σελίδες της ιστορίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Ο πρόεδρος των Εργαζομένων, πάλι, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν δίστασε να επαναλάβει για μια ακόμη φορά τις αιτιάσεις του για το ελλιπές προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και τις ευχαριστίες του σε όσους έσωσαν με αυταπάρνηση τους ασθενείς από την πυρκαγιά – απομένει απορίας άξιον βεβαίως με ποια ιδιότητα μιλάει ο ίδιος…


ΑΝ σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε και μοιραστείτε το με τους
φίλους σας!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου