Υλικά
χοιρινό σπάλα ή μπούτι χωρίς κόκαλο: 2 κιλά
χαλούμι: 400 γρ, κομμένο σε 6-7 χοντρές φέτες
μπέικον: 6-7 φέτες
σκόρδο: 3 σκελίδες, κομμένες στη μέση
μαργαρίνη: 3-4 κουταλιές της σούπας
κρασί λευκό: 100ml
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
θυμάρι: λίγο, τριμμένο
πατάτες: 1 κιλό μικρές, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
κύβος λαχανικών: 1 διαλυμένος σε ½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Κάνετε με κοφτερό μαχαίρι 6-7 βαθιές παράλληλες σχισμές στο κρέας και βάζετε σε κάθε σχισμή αλάτι, πιπέρι, ½ σκελίδα σκόρδο, 1 φέτα μπέικον και 1 φέτα χαλούμι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας στα πλαϊνά και στην κάτω πλευρά και τοποθετείτε το γεμιστό χοιρινό σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη.
Πασπαλίζετε το χοιρινό με αλατοπίπερο και θυμάρι και περιχύνετε με το κρασί, την υπόλοιπη μαργαρίνη και το ζωμό. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε το κρέας για 1½ ώρα στους 180 °C.
Γύρω γύρω από το κρέας, μέσα στο ζουμί του, τοποθετείτε τις πατάτες και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και θυμάρι. Σκεπάζετε πάλι τη γάστρα και ψήνετε για 1 ώρα ακόμη στους 180 °C. Στο τέλος ανοίγετε τη γάστρα και αφήνετε να πάρουν ρόδινο χρώμα οι πατάτες και το κρέας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
χοιρινό σπάλα ή μπούτι χωρίς κόκαλο: 2 κιλά
χαλούμι: 400 γρ, κομμένο σε 6-7 χοντρές φέτες
μπέικον: 6-7 φέτες
σκόρδο: 3 σκελίδες, κομμένες στη μέση
μαργαρίνη: 3-4 κουταλιές της σούπας
κρασί λευκό: 100ml
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
θυμάρι: λίγο, τριμμένο
πατάτες: 1 κιλό μικρές, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
κύβος λαχανικών: 1 διαλυμένος σε ½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Κάνετε με κοφτερό μαχαίρι 6-7 βαθιές παράλληλες σχισμές στο κρέας και βάζετε σε κάθε σχισμή αλάτι, πιπέρι, ½ σκελίδα σκόρδο, 1 φέτα μπέικον και 1 φέτα χαλούμι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας στα πλαϊνά και στην κάτω πλευρά και τοποθετείτε το γεμιστό χοιρινό σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη.
Πασπαλίζετε το χοιρινό με αλατοπίπερο και θυμάρι και περιχύνετε με το κρασί, την υπόλοιπη μαργαρίνη και το ζωμό. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε το κρέας για 1½ ώρα στους 180 °C.
Γύρω γύρω από το κρέας, μέσα στο ζουμί του, τοποθετείτε τις πατάτες και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και θυμάρι. Σκεπάζετε πάλι τη γάστρα και ψήνετε για 1 ώρα ακόμη στους 180 °C. Στο τέλος ανοίγετε τη γάστρα και αφήνετε να πάρουν ρόδινο χρώμα οι πατάτες και το κρέας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου