Υλικά
σφολιάτα: 1 φύλλο
έτοιμη καραμέλα (σιρόπι): 8 κουταλιές της σούπας
εσάνς βανίλιας: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
αυγά: 2 χτυπημένα
κρέμα γάλακτος: 200 ml
βούτυρο: 50 γρ., λιωμένο
μήλα: 1 πράσινο και 1 κόκκινο
λεμόνι 1 (ο χυμός του)
καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα: 60 γρ., τριμμένη στο μπλέντερ
κανέλα: λίγη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Απλώνετε τη σφολιάτα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Τρυπάτε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και κόβετε όλα τα περισσεύματα ζύμης.
Βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές έτοιμη καραμέλα και τη εσάνς βανίλιας. Προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα 1΄-2΄.
Πλένετε τα μήλα, τα σκουπίζετε πολύ καλά και τα κόβετε σε φέτες εγκάρσια. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει η σάρκα τους.
Σκορπίζετε πάνω στη σφολιάτα την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και καρυδόψιχα και τοποθετείτε από πάνω κυκλικά τις φέτες των μήλων. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.
Περιχύνετε τα μήλα με το μείγμα της κρέμας και των αυγών μετακινώντας τα λίγο για να εισχωρήσει παντού η κρέμα. Ψήνετε τη μηλόπιτα 35΄-40΄ μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της. Κατόπιν πασπαλίζετε με κανέλα και περιχύνετε τη μηλόπιτα με την υπόλοιπη καραμέλα. Σερβίρετε αμέσως.
Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
σφολιάτα: 1 φύλλο
έτοιμη καραμέλα (σιρόπι): 8 κουταλιές της σούπας
εσάνς βανίλιας: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
αυγά: 2 χτυπημένα
κρέμα γάλακτος: 200 ml
βούτυρο: 50 γρ., λιωμένο
μήλα: 1 πράσινο και 1 κόκκινο
λεμόνι 1 (ο χυμός του)
καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα: 60 γρ., τριμμένη στο μπλέντερ
κανέλα: λίγη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Απλώνετε τη σφολιάτα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Τρυπάτε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και κόβετε όλα τα περισσεύματα ζύμης.
Βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές έτοιμη καραμέλα και τη εσάνς βανίλιας. Προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα 1΄-2΄.
Πλένετε τα μήλα, τα σκουπίζετε πολύ καλά και τα κόβετε σε φέτες εγκάρσια. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει η σάρκα τους.
Σκορπίζετε πάνω στη σφολιάτα την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και καρυδόψιχα και τοποθετείτε από πάνω κυκλικά τις φέτες των μήλων. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.
Περιχύνετε τα μήλα με το μείγμα της κρέμας και των αυγών μετακινώντας τα λίγο για να εισχωρήσει παντού η κρέμα. Ψήνετε τη μηλόπιτα 35΄-40΄ μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της. Κατόπιν πασπαλίζετε με κανέλα και περιχύνετε τη μηλόπιτα με την υπόλοιπη καραμέλα. Σερβίρετε αμέσως.
Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου