Ήρθε η ώρα για ασιατική κουζίνα με φιλέτο κοτόπουλο και κάσιους

Η ασιατική κουζίνα είναι πολύ γευστική και ιδιαίτερη. Έχει γλυκόξινες γεύσεις και συνδυάζει πάντα το κρέας ή το ψάρι με λαχανικά και με ρύζι.

Βέβαια, υπάρχουν και πιο ιδιαίτερες γεύσεις που είναι εντελώς έξω από τις δικές μας συνήθειες αλλά εμείς προς το παρόν θα ασχοληθούμε με τα βασικά. Φιλέτο κοτόπουλο, λοιπόν, με λαχανικά και κάσιους σε μια κινέζικη συνταγή.

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε

Υλικά
3 – 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
6 – 7 πράσινες πιπεριές
1 γεμάτη χούφτα φιστίκια κάσιους
1 ποτηράκι κρασιού soya sauce
1 πρέζα σκόνη πιπερόριζα (τζίντζερ)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
3 – 4 κουταλιές ηλιέλαιο
ένα κουταλάκι σουσαμέλαιο
ταμπάσκο ή 1-2 καυτερές πιπερίτσες

Υλικά (για τη σάλτσα):
3 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προτιμότερο μαύρη)
3 κουταλιές soya sauce

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κόντρα σε κομμάτια 3 – 4 εκατοστών και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος.

Από πάνω περιχύνουμε με τη soya sauce, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και πασπαλίζουμε με την πιπερόριζα και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε με τα χέρια και αφήνουμε έτσι να μαριναριστεί για μια ώρα περίπου.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες
Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πιπεριές γυρίζοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάτα του και συνεχίζουμε το γύρισμα για 10 – 12 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε τα κάσιους και τις πιπερίτσες ή το ταμπάσκο και γυρίζουμε πάνω απο τη φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Τραβάμε απο τη φωτιά και πάνω βάζουμε ένα τηγανάκι με τα υλικά της σάλτσας. Όταν η ζάχαρη λιώσει και το μίγμα αρχίσει να κοχλάζει ξαναβάζουμε στη φωτιά το γουοκ με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας να πάει παντού.

Προσθέτουμε και το σουσαμέλαιο και τραβάμε από τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό για 5 λεπτά να δέσουν τα αρώματά του.
Σερβίρουμε με βραστό ρύζι σκέτο και πράσινη φρέσκια σαλάτα.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου