Θαυμάστε τρία νήπια που μεγαλώνουν επάνω σε ένα σκάφος στα ανοιχτά της θάλασσας


Οι Scott και Brittany Meyers δεν ήταν ποτέ οπαδοί της τυπικής καθημερινότητας. Είχαν όνειρο να ζήσουν αλλιώτικα, στα ανοιχτά της θάλασσας.

Το 2010, το νιόπαντρο ζευγάρι έβαλε πλώρη από το Σικάγο και έφτασε μέχρι το Τρινιδάδ. Εκεί, ανακάλυψαν πως το πλήρωμα του σκάφους τους θα συμπληρωνόταν σύντομα από ακόμη ένα μέλος. Το 2012, ήρθε στη ζωή τους η μικρή Isla. Οι τρεις τους αγόρασαν ένα μεγαλύτερο σκάφος και ταξίδεψαν από τη Φλόριντα στη Γρενάδα, όπου και ανακάλυψαν πως η Brittany ήταν και πάλι έγκυος. Αυτή τη φορά σε δίδυμα! Έτσι γεννήθηκαν οι Haven και Mira. Κι έτσι ξεκίνησε η μεγάλη τους περιπέτεια στους ωκεανούς.

Πολλοί είπαν πως δεν θα τα έβγαζαν πέρα με τρία μωρά μικρότερα από τριών ετών σε ένα σκάφος, εκείνοι όμως αποφάσισαν να συνεχίσουν να ζουν στη θάλασσα. Έπειτα από μία μικρή διακοπή για ένα χρόνο, όπου οι γονείς προσαρμόστηκαν καλύτερα στη νέα τους ζωή με τα δίδυμα, ανέβηκαν και πάλι όλοι στο σκάφος τους, ASANTE («ευχαριστώ» στα σουαχίλι) και έθεσαν ως νέα βάση τους τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Οι Meyers έχουν ταξιδέψει περισσότερα από 10.000 ναυτικά μίλια, έχουν επισκεφτεί 13 χώρες, και έχουν ζήσει άπειρες εμπειρίες. Τα κορίτσια ταΐζουν τα ψάρια από το σκάφος τους, απέκτησαν ένα «κατοικίδιο» μπαρακούντα, πλατσούρισαν στα ρηχά με μωρά καρχαρίες, είδαν φλαμίνγκο στη φύση, έπαιξαν σε ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, περιεργάστηκαν τα περίεργα ζώα του βυθού και έζησαν ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, ενώ τα βράδια έπεφταν για ύπνο με συντροφιά τους ήχους του ωκεανού

Τα 16 μηνών δίδυμα, Haven και Mira, απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα.

Παρόλο που ο Scott και η Brittany φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών τους, ακολουθούν ένα πιο «ελεύθερο μοντέλο» ως γονείς, αφήνοντας τα παιδιά τους ελεύθερα να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους. Έτσι οι μικρές τους έγιναν ατρόμητες και σκαρφαλώνουν παντού με ευκολία!


Πριν ακόμη κλείσει τα 2 της χρόνια, η μικρή Isla, που είναι επάνω στο σκάφος από 6 μηνών, κατάφερε να ταξιδέψει 5.000 ναυτικά μίλια.


Τα παιδιά μαθαίνουν κι αυτά να γίνονται καπετάνισσες, μιας και ο μπαμπάς τους έχει ειδική άδεια. Οι γονείς επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνο 2-3 ώρες την ημέρα, όσο τα παιδιά κοιμούνται και μόνο σε στεριές που φαίνονται, για να υπάρχει ασφάλεια και να μην κουράζεται κανείς.


Κάθε νησί που επισκέπτονται, μια νέα εμπειρία. Όπου οι δρόμοι είναι δύσβατοι, το ζευγάρι «φοράει» τα παιδιά στην αγκαλιά και ξεκινούν τη βόλτα τους.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου