Πιτάκια με κασέρι και κιμά!!

Υλικά

20 σφολιατάκια βουτύρου στρογγυλά ή 1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γρ. κιμά
150 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1-2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικό, μαϊντανό) ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
180 γρ. κασέρι, κομμένο σε φετάκια
4-5 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
40 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
φύλλα ρόκας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε ταψί τα στρογγυλά σφολιατάκια ή κόβετε από τα φύλλα σφολιάτας στρογγυλούς δίσκους σε όποια διάμετρο επιθυμείτε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και βράζετε για 35’-40’, μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Τηγανίζετε πολύ ελαφρά στο υπόλοιπο λάδι ή βούτυρο τις ροδέλες μελιτζάνας και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί
Απλώνετε πάνω στα σφολιατάκια τον κιμά, κατόπιν τα φετάκια του τυριού και από πάνω τοποθετείτε 2-3 ροδέλες μελιτζάνας. Ψήνετε τα σφολιατίνια στους 170 °C για 20’ και σερβίρετε, αφού γαρνίρετε με τη ρόκα και το κουκουνάρι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου