1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
190γρ. φέτες μπέικον
1,5 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού Parmigiano Reggiano, [τυρί]
φρεσκοτριμμένο
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες να καλυφθούν. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.
Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με επένδυση χαρτί κουζίνας.
Κοιτάμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Απλώνουμε το μπέικον σε ένα λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Μειώνουμε την θερμοκρασία στους 190°C, τις γυρνάμε και πασπαλίζουμε με το μπέικον, το σκόρδο και το parmigiano reggiano.[τυρί]
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και το τυρί να λιώσει.
Τι βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου