Καθημερινές απολαύσεις! Συνταγή για σολωμό σοτέ με σπανάκι

Το ψάρι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής. Γι’ αυτό πρέπει να σκέφτεσαι έξυπνους τρόπους για να το κάνεις ακόμα πιο απολαυστικό. Ο Άκης Πετρετζίκης σου δίνει ένα! Ίσως και τον πιο λαχταριστό…



Υλικά

600 γραμμ. σολωμό χωρίς κόκαλα

6-8 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (χωρισμένο)

Αλάτι & πιπέρι

4 κολοκυθάκια

200 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

300 γραμμ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι φρέσκο

Κρέμα βαλσάμικο

Τριμμένο φουντούκι

Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Κόβουμε το φιλέτο του σολωμού σε κάθετες μερίδες (100-150 γραμμ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι. Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μια σπάτουλα. Το ψάρι θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι.

Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι. Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το σπανάκι: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες πάχους 1 εκ. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά για να χάσει τον όγκο του.

Προσθέτουμε και τα ντοματίνια και λίγο φρέσκο θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά. Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι και σερβίρουμε με τα φουντούκια επιπλέον φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου