Σήμερα σας προτείνουμε ένα πιάτο με ξεχωριστή ιταλική γεύση. Δοκιμάστε να φτιάξτε το φαγητό της ημέρας σας επιλέγοντας ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Υλικά
400 g πέννες ολικής άλεσης
200 g σάλτσα κόκκινη
4 αγκινάρες
50 g καπνιστή πανσέτα
30 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Βράζετε νερό, ελαφρώς αλατισμένο. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε την «καρδιά» σε φέτες. Κόβετε την πανσέτα σε κύβους. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε τους κύβους της πανσέτας και σοτάρετε τις αγκινάρες σε φέτες. Όταν θα έχουν μαλακώσει, απομακρύνετε την σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε την κόκκινη σάλτσα και αφήνετε στην άκρη. Μαγειρεύετε τις πέννες ολικής αλέσεως σε βραστό νερό. Στραγγίζετε al dente και ανακατεύετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.
Extra tip: Εάν θέλετε να αποφύγετε την οξείδωση της αγκινάρας, αφού την καθαρίσετε και την ξεφλουδίσετε, τοποθετήστε την σε νερό έχει γίνει όξινο με λεμόνι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Υλικά
400 g πέννες ολικής άλεσης
200 g σάλτσα κόκκινη
4 αγκινάρες
50 g καπνιστή πανσέτα
30 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Βράζετε νερό, ελαφρώς αλατισμένο. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε την «καρδιά» σε φέτες. Κόβετε την πανσέτα σε κύβους. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε τους κύβους της πανσέτας και σοτάρετε τις αγκινάρες σε φέτες. Όταν θα έχουν μαλακώσει, απομακρύνετε την σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε την κόκκινη σάλτσα και αφήνετε στην άκρη. Μαγειρεύετε τις πέννες ολικής αλέσεως σε βραστό νερό. Στραγγίζετε al dente και ανακατεύετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.
Extra tip: Εάν θέλετε να αποφύγετε την οξείδωση της αγκινάρας, αφού την καθαρίσετε και την ξεφλουδίσετε, τοποθετήστε την σε νερό έχει γίνει όξινο με λεμόνι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου