Στο σμαραγδένιο Λιμένι, στην Μάνη

Ένας από τους πιο όμορφους, παραδοσιακούς οικισμούς της Μάνης, φιλημένος από την θάλασσα, το Λιμένι, αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό!
Τα νερά είναι απλά απίστευτης ομορφιάς, η γαλήνη του τοπίου και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνδυάζονται με την ανόθευτη γαστρονομία, δημιουργώντας έναν πραγματικό καλοκαιρινό πειρασμό. Μόλις 27 χιλιόμετρα από τα αγαπημένο Γύθειο, αλλά και πολύ κοντά στην εξίσου μαγική Αερόπολη, το Λιμένι είναι ένα θαλασσινό στολίδι της αγαπημένης, αυθεντικής και αναλλοίωτης Μάνης!
Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Μαυρομιχάληδων
Ολόκληρο το Λιμένι ήταν «αρχονταρίκι» της σπουδαίας οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων. Το εκπληκτικό είναι πως ο ανακαινισμένος, υπέροχος πύργος της οικογένειας, αυτό το σπουδαίο Δυναμάρι, όπως ονομάζονται στην Μάνη τα πυργόσπιτα, είναι αυτή τη στιγμή ξενοδοχείο! Μπορείτε να έρθετε στο Λιμένι και να μείνετε στον ίδιο χώρο που έζησαν οι γόνοι της μεγάλης οικογένειας! Η ανακαίνιση πρέπει να πούμε ότι είναι άψογη και το μεγαλείο της μανιάτικης αρχιτεκτονικής λάμπει σαν άγριο διαμάντι! Η θέα προς το πανέμορφο τοπίο και την θάλασσα είναι απρόσκοπτη, ενώ η ιστορικότητα που αποπνέει ο χώρος δημιουργεί μια μαγική αίσθηση. ‘
Στα Άλυκα της Μάνης, με μνήμες από την Κωνσταντινούπολη
Η ιστορία του Λιμενίου είναι άρρηκτα δεμένη με την Κωνσταντινούπολη. Στον ταραγμένο 14ο αιώνα, με τις δηώσεις και τους διωγμούς, μπάρκαρε με προορισμό το άγνωστο από την Πόλη ένα νεαρό αγόρι πεντάρφανο, στερημένο από την οικογένειά του. Αυτός ο κατατρεγμένος έφηβος έφτασε πρώτα στα Άλυκα της Μάνης και αγαπήθηκε από τους μανιάτες, οι οποίοι εκτίμησαν τον πιστό του χαρακτήρα και την εργατικότητά του. Λόγω της ορφάνιας του, κατά το συνήθειο, τον είπαν Μαύρο Μιχάλη, μαυρόμοιρο, και έμελλε να γίνει ο γενάρχης της σπουδαίας οικογένειας των Μαυρομιχάληδων!
Ένας τόπος για νεραϊδογέννητους!
Το Λιμένι, μαζί με την εκπληκτική Βάθια, θεωρούνται οι δύο ωραιότεροι οικισμοί της Μάνης. Πράγματι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με την πέτρα να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο, δημιουργεί ένα πραγματικό κόσμημα, με πρόσθετο εξωραϊσμό από την εκπληκτική σε χρωματισμούς θάλασσα. Ο θρύλος θέλει τον Γιώργο Μαυρομιχάλη, παππού του γνωστού Πετρόμπεη, να έχει παντρευτεί νεράιδα! Γενικά οι Μαυρομιχαλαίοι θεωρούνται νεραϊδογέννητοι, για να εξηγηθεί η πραγματικά εκτός μέτρου ομορφιά τους! Το Λιμένι, πραγματικά μοιάζει με κατοικία νεράιδων και νυμφών. Η πανέμορφη πλαγιά καταλήγει στο φυσικό αυτό λιμανάκι, που εκτός των άλλων, τα νερά του στα πρώτα μέτρα είναι γλυκά, όχι αλμυρά, γιατί δέχεται τα υπόγεια ύδατα από το βουνό! Επάνω στις πλαγιές, στο Απήδημα και τα Καλαμάκια, έχουν αποκαλυφθεί απολιθωμένα οστά προϊστορικών ζώων, που κάνουν την περιοχή ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ο πανέμορφος κόλπος του Οίτυλου μοιάζει σαν ζωγραφιστός, το μπάνιο εδώ είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση! Η παραλία του Λιμενίου είναι βραχώδης, ωστόσο ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το κοντινό Καραβοστάσι υπάρχει αμμουδερή παραλία απέραντη. Ο βυθός της περιοχής είναι πανέμορφος, και η κατάδυση προσφέρει μοναδικές εικόνες. Αν είστε λάτρεις του ψαροντούφεκου, θα βρείτε βέβαια την άγια σας χαρά, έχει πολύ ψάρι!
Γεύσεις και αρώματα θάλασσας
Οι γαστρονομικές προτάσεις στο Λιμένι εννοείται ότι μοσχοβολάνε θάλασσα! Στο Τελωνείο, ένα υπέροχο εστιατόριο σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό, επάνω στο κύμα, εκτός από τα θαλασσινά και τα εκλεκτά ψάρια, θα δοκιμάσετε τσιγαρολάχανα, βετούλι μανιάτικο στην γάστρα, λουλουδοκορφάδες, απαραιτήτως σύγλινο, αλλά κα χταπόδι με αρμάλατσο, γαρίδες με αυγοτάραχο, αφρόψαρα στο τηγάνι. Ο Τάκης από την άλλη, μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα επάνω στο κύμα, είναι ο ναός του μεγάλου ψαριού που τα ψήνει στα κάρβουνα, ενώ στον Κουρμά θα πρέπει να τιμήσετε την αστακομακαρονάδα, ενώ σκέτος πειρασμός είναι και οι γαρίδες αυγολέμονο! Στην Αλμύρα, που είναι το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου, δοκιμάστε ουζάκι με μεζέδες, θα ξετρελαθείτε!

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Λακωνίας (Κηφισός): (+30) 2102124913
ΚΤΕΛ Λακωνίας (Σπάρτη): (+30) 2731026441

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου