Οι καλύτερες τροφές κατά την γήρανσης!


Δεν θα ήταν ιδανικό αν με την διατροφή σου μπορούσες να αφαιρέσεις 10 χρόνια από το πρόσωπο σου; 




Κι όμως έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι ορισμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να καταπολεμήσουν την ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την γήρανση. 

 

 

 

Ας δούμε τις 10 κορυφαίες αντιγηραντικές τροφές και άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες:

- Καρότα: Σε μέτριες ποσότητες η κατανάλωση καρότων χάρη στο β-καροτένιο μπορεί να μειώσει τις βλάβες του ήλιο στο δέρμα.

- Κινόα: Λόγω της περιεκτικότητας της σε φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνη προστατεύει το στομάχι και μειώνει τον κίνδυνο ανεβασμένης χοληστερόλης. 

- Smoothies με φρούτα: Προσφέρει ποικιλία θρεπτικών συστατικών και μετάλλων για πιο νεανική εμφάνιση. Ο συνδυασμός 2-3 φρούτων, πλούσια σε αντιοξειδωτικά κάνει θαύματα στην επιδερμίδα.

- Ξηροί καρποί: Επέλεξε μια μικρή κούπα ξηρών καρπών σαν σνακ είτε μέσα στην σαλάτα ή και στο γιαούρτι για προστασία του δέρματος με τα λιπαρά Ω3 που περιέχουν.


- Νερό: Είναι πολύ βασική η ενυδάτωση τόσο στην υγεία όσ ο και στη εμφάνιση. Βοηθάει το δέρμα να μένει ελαστικό.






- Ψάρια: Και αυτά λόγω των λιπαρών Ω 3 που περιέχουν συμβάλουν στην καλή εμφάνιση, κυρίως ο τόνος, ο σολομός και η σαρδέλα. Επίσης προφυλάσσουν την υγεία της καρδιάς, μειώνουν τον κίνδυνο της αρθρίτιδας και κάποιων μορφών καρκίνου. Να τα επιλέγεις στο τραπέζι σου 2 φορές την εβδομάδα. 

- Μαύρη σοκολάτα: Με περιεκτικότητα κακάο πάνω από 60% και χάρη στις πολυφαινόλες προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

- Πράσινο τσάι: Επίσης ένας τρόπος ενυδάτωσης, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνουμε πολύ θρεπτικά συστατικά για το δέρμα μας. Και μειώνει των κίνδυνο καρδιοπάθειας.

- Πουλερικά: Η καθαρή τους πρωτεΐνη είναι ιδανική για την υγεία του δέρματος. Βοηθάει στη δημιουργία νέων κυττάρων του δέρματος.

- Πράσινα λαχανικά: Τα λαχανικά όπως το σπανάκι, μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών με τις βιταμίνες β-καροτένιο και λουτεΐνη που περιέχουν, βοηθάνε στην διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας.

- Ντομάτα: Κατά το προτίμηση η μαγειρεμένη ντομάτα. Είναι γνωστή για το λυκοπένιο με την αντικαρκινική του ιδιότητα. Τα επίπεδα του λυκοπενίου λοιπόν αυξάνονται όταν είναι μαγειρεμένη η ντομάτα. Πρότιμησε την φτιάχνοντας απλή σάλτσα για τα ζυμαρικά ή το κρέας.


Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου