Σοκολατένιος παράδεισος!

Υλικά


2 πακέτα Γεμιστά Μπισκότα Αλλατίνη με Κακάο και γέμιση γεύση Βανίλια (περίπου 36 μπισκότα)

226 γρ. βούτυρο, διαιρούμενο

2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, διαιρούμενο

1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας 70% κακάο


Εκτέλεση

Συντρίψτε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα μπισκότα σας με 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο.

Πιέστε τα μπισκότα στο κάτω μέρος και τις πλευρές μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ και βάλτε τη στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας κολλήσει το μείγμα. Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει, χτυπήστε ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα.

 Βγάλτε το από τη φωτιά και σιγά σιγά προσθέτετε στο μείγμα σας 1/4 από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει για 15 λεπτά.

Ρίξτε την καραμέλα σας, πάνω από την κρούστα των μπισκότων σας και βάλτε το γλυκό σας στην κατάψυξη για 45 λεπτά.

Ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη μέχρι να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η κρέμα σας είναι έτοιμη την ρίχνετε πάνω από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο.

 Ρίχνετε τη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.

Εάν θέλετε πριν το σερβίρισμα την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου