10 απλά πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν κάθε μέρα

Πάντα μας εμπνέουν οι επιτυχίες των συνανθρώπων μας.

Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που ξεχωρίζει αυτούς τους ανθρώπους από το πλήθος;

Εδώ είναι μια λίστα με συμβουλές που διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι έχουν αναφέρει ως τα μυστικά για την επιτυχία τους.

1. Ξυπνούν νωρίς
Όσο απωθητικό κι αν ακούγεται, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Apple, των Starbucks και της Disney είναι μεταξύ εκείνων που ξυπνούν τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι εγκέφαλοί μας είναι πιο διαυγείς τα πρωινά και το να είστε μεταξύ των πρώτων σας δίνει ένα αυτόματο προβάδισμα.

2. Βάζουν προτεραιότητες
Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν το πιο σημαντικό πράγμα για να ασχοληθούν – κάνοντας λίστα αντιμετωπίζουν το πρώτο πράγμα που πρέπει – πριν καν κοιτάξουν τα e-mail τους ή απαντήσουν σε τηλεφωνικά μηνύματα. Θα είστε στα καλύτερά σας το πρωί και αυτό θα σταματήσει τις μεγάλες εργασίες από το να εκκρεμούν για το υπόλοιπο της ημέρας σας.

3. Ασκούνται
Από τους ηθοποιούς μέχρι τους μεγιστάνες των επιχειρήσεων, μια κοινή πρακτική μεταξύ των ατόμων πολύ υψηλών επιδόσεων είναι ότι κάνουν τακτική άσκηση. Είτε προτιμάτε το τρέξιμο, τη γιόγκα ή την aqua zumba το να παραμένετε ενεργοί και θα σας γεμίσει ενέργεια και συγκέντρωση.

4. Συγκεκριμενοποιούν τους στόχους
Το “Θέλω να γίνω fit” ή “Θέλω αυξηση” δεν είναι αρκετό. Οι στόχοι σας θα πρέπει να κατανέμονται σε μικρότερα, πιο εφικτά βήματα Υπολογίστε ποιο θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα – η εγγραφή σε ένα γυμναστήριο ή το να μείνετε μέχρι αργά στη δουλειά – και κάντε το!

5. Διαβάζουν
Ο Bill Gates και η Emma Watson είναι μεταξύ των βιβλιοφάγων της επιτυχίας. Βιβλία, άρθρα, ποιήματα – όλα θα διευρύνουν τις γνώσεις σας. Στα σοφά λόγια του Tyrion Lannister, “Ένα μυαλό χρειάζεται βιβλία όπως ένα σπαθί χρειάζεται μια ακονόπετρα.”

6. Διατηρούν την ισορροπία
Ακόμα και άνθρωποι που κατέχουν κάποιες από τις πιο υψηλόβαθμες θέσεις στον κόσμο μίλησαν για τη σημασία που έχει ο χρόνος για να χαλαρώσετε και να είστε με τους αγαπημένους σας. Αφού βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο χαλάρωσης, θα σταματήσετε να δυσφορείτε για την εργασία σας.

7. Προετοιμάζονται
Από την επιλογή μιας ενδυμασίας, μέχρι την ετοιμασία των αποσκευών τους και την προετοιμασία του φαγητού από το βράδυ, οι επιτυχημένοι άνθρωποι βεβαιώνονται ότι το πρωί όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν.

8. Ζητούν βοήθεια
Κανείς δεν επιτυγχάνει μεγάλη επιτυχία κάνοντας τα όλα μόνος του. Η καλύτερη πηγή της σοφίας και της γνώσης είναι οι άνθρωποι γύρω σας. Δικτυωθείτε με αυτούς και πάρτε από το μυαλό τους. Μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν με τρόπους που ποτέ δεν φανταστήκατε και το ταξίδι προς την κορυφή θα είναι πολύ λιγότερο μοναχικό.

9. Επιμείνουν
Η J.Κ. Rowling απορρίφθηκε από 13 εκδότες. Ο Michael Jordan απορρίφθηκε από την ομάδα μπάσκετ στο γυμνάσιο. Ο Walt Disney απολύθηκε από τη δουλειά στην εφημερίδας για “έλλειψη φαντασίας.” Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι επέμειναν με τα όνειρά τους, ακόμα και ενάντια στις πιθανότητες … και βλέπουμε πού βρίσκονται τώρα!

10. Δρουν!
Από τους CEOs στους συγγραφείς best-seller, αυτοί οι άνθρωποι είναι τελικά επιτυχείς, διότι ενήργησαν για τα όνειρά τους. Εάν έχετε μια ιδέα που νομίζετε ότι θα μπορούσε να σας οδηγήσει στην επιτυχία, αρχίστε να κάνετε αυτά τα μικρά βήματα προς την υλοποίηση αυτού του επιτεύγματος – ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσουν!

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου